Wednesday, January 6, 2010

Peristiwa di Keje Kawen !!

Salam semua,

Ari Sabtu lepas (2/1/10), penulis sekeluarga pegi ke JB untuk menghadiri keje kawen syadiyah (anak ami salleh, or better known as "salleh piji", sepupu abah)

Jumpa ramai jugak sedara mara. Majlis buat kat dewan tnb kempas. Agak grand nampaknya. Tapi ok laa.. Cost semua dalam RM29K. Imagine, pelamin, katering, sewa meja etc semua 29K. Murah beb.. Meh kita tinjau ke 'grand' an majlis tersebut.

Jalan ke pelamin. Grand giler. Tangga bertingkat tingkat.

Si pengiring pengantin

Pengantin yg diraikan...
Dulu dia kecik kecik, mcm amy mastura. Semua org panggil dia dengan nama itu..

Pengantin lelaki tengah garang sebab byk sgt tol oleh keluarga perempuan. Pengantin lelaki siap ugut nak balik plak tu. Dahsyat.... (perhatikan tangan pengantin lelaki.. agaknya dia kata "Satu kali tol jek dah cukup") Hehe..

Bagi warga johor, "tol" ini adalah perkara biasa.. Kalau sesapa nak tau lanjut, kawen laa dengan org johor.. Heheh..

Akhirnya berjalan menuju pelamin...

Tangga ke pelamin yg dahsyat..
Tepi tangga dihiasi epal betul tau..

Tanpa disengaja, terjumpa Prof. Dr. Saparudin Bin Ariffin, Timbalan Dekan (Penyelidikan & Pembangunan).. Heheh, penulis boleh tak kenal dia... Malu jek. Tapi, dia pun tak kenal penulis.. Fair and square laa.. Yang peliknya, dia kenal plak adik penulis di PKU yang lebih kemudian masuk keje...

Bengang .. bengang...

Kerusi makan beradab yg tinggi tak hengat..

Aik?? Sazzy Falak pun datang?? Nazril mana?? Kalah sehati berdansa, terus lepak dengan family kitorang.. Heheh

Tempat potong kek...

Penulis ter jejak kaseh dengan chico harahap. Heheh.. Bukan bukan.. Nie kawan sekolah rendah dulu. Beliau adalah Iszuan Shah. Bebudak SRK Limpoon (2) mesti kenal punya...

Sekian sahaja... ...Apa?? Peristiwa?? Heheh.. Tu laa peristiwanya.. Jumpa anak uji rashid, sazzy falak dan Prof. dr saparudin... Hahha.. UTHM dimana mana...

17 comments:

mizaridayu said...

Firus...tul ke tu iszuan shah...hehehe..x banyak berubah pun muka dia kan...hehehe..tetap comel mcm "anak mak" hehehe...anyway ko tetap "cute" n perangai keanak2kan...maklumlah ko kan golongan "lambat tua"..hehehe

Fello de Caminero said...

Ha'ah.. tu le iszuan shah. Dah anak dua dah..

Keyboard menaip said...

grand gila...

Keyboard menaip said...

Penulis ni mmg baguslah. Warna baju ikut tema scaloop pengantin... Tuan rumah dh bgtau awal ke? :)

Fello de Caminero said...

Mestilah dah tau. Dulu kecik kecik diorang nak padok kan penulis dengan pengantin perempuan. So, ada feel untuk tema colour.. Hehhe.. Apapun, penulis sangat bersyukur dijodohkan dengan my dear wahidah. TQ firus's spouse !!

Keyboard menaip said...

Hidup Mass Comm! heheheh.... relate ke ngan cerita ni?

Fello de Caminero said...

Nanti saya panggil encik farid jadik kelab penyokong sekali.. Heheh.. Emm nak saya call kan en Jasman Kolej Matrikulasi Perak??

Keyboard menaip said...

Boleh2 apa salahnya. bleh tubuhkan mass comm group lwn team IT. sorang ahli lagi kt jb, lum bersuara ni. mesti ngah bz atur strategi nk 'bom' team IT. hehehhe hahahha...

Fello de Caminero said...

weh weh... Yg kat JB tu kira dah kelab IT. Dia kira mcm Masscomm cawangan IT. Dulu dia masscom laaa.. Tapi sekarang dia dah transfer ke IT. Hehhe...

masscommjati said...

keyboard :ehem..nk sokong mana ni eh.mass comm patriotism sgt tinggi ni. apapun..hidup mass comm (but love ...hubby..heheh)
hubby : nk buek camno, kawin la dgn wahidah.kalo tak..sapela nk kawin dgn wahidah...cuma tk grand jek la..hehe...apapun bahagia bersama anda dan juga melahirkan anak-anak anda/kita (ulang siaran).MassCommIT club...(hati berbelah bahagia nih)

Keyboard menaip said...

hehehhe....

masscommjati: ala cian dia... jgn belah2 BAHAGIA tu. takpe2, kita mass comm baik ngan semua leh runding. masscommIT club... ermmmm... gabung lagi bagus, lg kuat dan maju sepanjang zaman.

fello de caminero: tngk, betapa baiknya masscommjati. hargai dia, jgn wat hal arrr.... byk jasa n pengorbanan dia dah wat utk anda...

sayangkatpenulis said...

pn.keyboard: alahai....ni yg syg kat pn.keyboard ni.....lagi?lagi?lagi?
hehehehe....

shahie_best said...

ehem2..bangga x prof dr saparudin kenal shira?hahahahaha..jgn jealous.. ;p

fana said...

salam...cantik nyeee...bridal mane dia engage eh?

Fello de Caminero said...

fana - nak buat majlis ke?? Heheh.. Mmg bebetul nak tau ke bridal yg dia engage? Kalau tak silap kat JB. Kalau mmg betol nak, bgtau le. Nanti saya bagi contact number nya...

fana said...

:)
haah...ni tgh survey2 dewan...search for dewan tnb, lead me to this post...kalau tak keberatan, bg lah yea...kalau dpt ngan info dewan (contact/sewa) pon lagi bagus
ngeeee...thanx!

Fello de Caminero said...

fana - bg contact number kat email penulis

kembara151@yahoo.com