Friday, January 8, 2010

Nostalgia - ITM Pahang

Salam semua,

Berjumpa lagi. Mulai tahun ini, sekali sekala, penulis akan post tentang kisah "Nostalgia". Tajuk ini akan menceritakan tentang kenangan masa lalu penulis. Tidak kira kisah itu sudah lama atau tidak. As long as bende tu dah berlalu, ia akan dikira sebagai nostalgia!!.. So untuk memulakan post nie, penulis cuba untuk mengimbau kenangan di ITM Pahang. Sewaktu tu, akhir tahun 1996 kot. Masa nie, penulis ambik Diploma in Computer Science. So dah penghujung semester masa tu, jakun laa skit semua tempat nak ambik gambo. Almaklumlah, nak balik kampung buat kali pertama. Excited laa nak tunjuk gambo kat family..

Gambo nie pun ihsan dari Mohd Shafiq yang kini bekerja di johor bharu. Mohd Shafiq merupakan kawan baik penulis. Kami sebilik di ITM Pahang beberapa semester jugak laa.. Maklumlah, sama sama johorean, so memang sentiasa bersama. Balik kg sama, outing hari ahad nak makan roti canai kat bandar pusat jengka pun sesama.. Heheh...

Masa kami disana, setiap batch ada nama masing masing. Memandangkan kami nie Diploma Sains Komputer, senior kami punya batch dipanggil DISKO (singkatan utk DIp Sains KOmputer). Junior kami pula menggelarkan batch mereka D'SAIKO sebagai singkatan Dip Sains Komputer.. (saiko jek bunyiknye..)... Tapi batch kami dengan kreatifnye menggelarkan nama kami dengan singkatan nama belakang. Iaitu MANSTER (singkatan diploMA saiNS kompuTER). So batch MANSTER nie memang glamour laa.. Nama pun dah kreatif.. hehehe..

Batch kami nie boleh tahan ramai. Ada 3 kelas. Presiden MITECC.C kitorang ialah Mohd Ashrie Abu Hassan a.k.a Botak. (bapak dia laa yg meninggal sebelum nie. Rujuk link "kembali ke rahmatullah). Dalam gambo nie, selain dari shafiq dan botak, ada amir, zulkifly, ashraf (acap lempiau), awie, aiman (bebola), faizal daud, mat arip dan mail. Hehehe... Cube laa teka mana satu penulis???


CLUE : Penulis kurus!!! Hahah...

15 comments:

Keyboard menaip said...

tak leh nk tgk gambar bsar. kuar kot cacing2. nape ek? slalu klik kt gmbar leh jd bsr.

tp takpe.... mari kita teka di mana n yang mana 1 penulis? eeerrmmmm.... skali pandang je dh kenal. heheheh... yg ngah picit jerawat dok kat jangkaut tu. betul tak penulis?

Keyboard menaip said...

semua member ada gelaran. penulis tak kan takde? declarelah nama pena.

Fello de Caminero said...

puan keyboard - salah, cuba lagi. Penulis bukan yang dok kat jengkaut seperti yg dimaksudkan...

Fello de Caminero said...

penulis takde nickname.. Sewaktu senior memberi nickname pada penulis, penulis 1 bilik semua balik kg. So kami takde nickname. However, kengkawan semua jealous, diorang bagi jugak nickname. Nickname nya, terbalikkan nama penulis... Hehehe...

p/s : Salah seorang dari senior yg bagi nama adalah WAK DIN PTM..

syed syamim al-shahab said...

gambar penulis yg kanan skali kot...

m@ziEsak@ said...

mm... gambo penulis mcm kat belah atas sekali tgh berdiri n sebelah kanan sekali..

iyer ker? tp apsal dr jauh mcm nabil? he3..

firusspouse said...

kanan sekali, baju belang, kurusssssssssss melidi, masa ni mesti penulis mcm papan plywood...tak mcm skrg....kekekekeke...

Fello de Caminero said...

mak ... ooo makkk... Mana mak nie?? Tak nak teka ke??

Keyboard menaip said...

tekaan kali ke-2. rasanyapun penulis yg baju belang tu. dulu kurus dok bujang mkn maggi je... skrg dah naik sbb dah ada 'mem' jaga.

Fello de Caminero said...

Hmm... ok. Jawapan syamim, m@ziEsak@ dan semestinya my spouse betol. Heheh..

Penulis adalah yg paling kanan. Baju belang. Baju tu skrg pada saifullizan hatta. (rilek arr pok).

p/s :Eh, epul kawen dengan nisha ke tak ha??

Fello de Caminero said...

ok.. kak faez pun betol...

kimping said...

hikhik.. kurusnye.

Keyboard menaip said...

penulis, dgr member kata kurus jgn lak idung kembang, kempis, kempas, johor.... hehehheh...

shahie_best said...

hahahahaha..tu abg ke?
xrupa abg pun

Fello de Caminero said...

korang nie semua kena pakai cermin mata.. Kan ke sama jek gambo tu dengan skrg... Hehehehh