Tuesday, February 9, 2010

3 J (Jalan Jalan Jumpa....)

Salam semua....

Apa khabar? Lama betul tak update blog. Rindu nak baca comment dari pengkomen pengkomen blog. Hahaha...

Ok.. seperti dijanjikan. Penulis arituh pegi Sabah, ada promotion "Jom Masuk U". Masa tu penulis demam teruk. Mungkin sejuk terkena angin di bawah bayu. Hahah...

Sewaktu hari pertama disana, penulis dengan agak terkejutnya telah berjumpa en shamsudin mudzamil. Bebudak manster mesti kenal dia nie. Zubaile UTHM pun pasti kenal... Hai.. sudin sudin. dah berubah dia sekarang. Cakap pun dah gaya ustaz ustaz. Dia sekarang keje di UiTM Sabah. Nie gambo beliau..

Bebudak manster, ingat lagi tak dia??

Lepas jumpa beliau, masa tengahari tu, penulis keluo makan dengan beliau. Jumpa bas nie..

Hahaha.. Kelako ek? BAS BERHENTI-HENTI... Agak berterus terang owner sykt bas nie.

Esoknya, pegi plak ke pasar pagi ahad. Beli laa souvenir utk kengkawan. Pastu jumpa satu kedai jual kayu kayu. Kayu taz ada, tongkat ali ada, kayu resdung ada.. Emm macam macam lagilah... Emm nie gambo kayu kayu tersebut...

Yang melintang dua tu la kayu taz. Yang hitam tu taz jantan, yang ada sisik putih, taz betina. Kayu ni bagus letak kat umah. InsyaAllah, binatang buas tak masuk.... Penulis ingat nak beli satu yg panjang, boleh buat tongkat untuk pegi masjid subuh subuh. Gelap gelap lagi tu, ngeri jugak kat binatang berbisa...

Petangnya, PM Siti Fauzeyah belanja penulis dan seorang kerani beliau makan seafood. Best wooo.. Harga murah gile. Dan yg paling best.. FRESH!! Just imagine, kami makan jenahak, udang beso jugak utk 3 org, air kelapa, milo ais, sayur, etc... Semuanya RM 30 jek....

Nie gambonya... bagi korang tgk jek. Ambik bau pun jangan...

Dan inilah dia yang ditunggu tunggu. Penulis akhirnya berjumpa dengan mantan penolong pendaftar, unit pengambilan dan kemasukan pelajar, PPA, En Abdullah Mukhti. Wah, sudah semakin gebu nampaknya beliau nie. Heheh.. Beliau adalah orang sebelum penulis yg memegang jawatan penulis di UTHM kini. Terima kasih encik abdullah yang kirim hadiah kepada penulis dan kawan kawan office. Nanti sesenang, kita jumpa lagi..

OK semua, jumpa lagi.

14 comments:

syed syamim al-shahab said...

eleh...ckp En Abdullah Mukhti tu gebu..diri sendiri tu yg gebu xnk ckp..hehe..

Fello de Caminero said...

Si sudin tu, anak sedara to'ki beb... Hehehe

Fello de Caminero said...

syed syamim - diri sendiri tak payah cakap... dah nampak dah.. hehe

Keyboard menaip said...

Uuuuiiiii.... besonyeee udang tu. Nape tak beli udang besar bwak blk semenanjung? Ti diorang akan bungkus elok2, harga sana mmg murah. Rugi tak bli....

Lama tak jumpa Dollah, mkin sihat dia. Dollah mmg cool....

Keyboard menaip said...

Kayu taz? Tiz zakiyah kena beli 1 kayu tu. Utk keselamatan...

m@ziEsak@ said...

Rasernyer kalau penulis tinggi macam Dollah, lebih kurang jugak kot gebunya... he3...

Mmm... nasib baik company tu tulis BAS BERHENTI-HENTI... kalau tulis BAS JALAN TERUS... mau orang pk banyak kali nak naik... silap2.. takder orang nak naik... :D

Fello de Caminero said...

BAS JALN TERUS?? Hehehe.. Memang "jalan" terus.. Heh..

wahidah said...

erm..mana leher penulis...??? hi dollah...see u soon....

Keyboard menaip said...

Ada sorang lg yg gebu kat blkg dollah tu... kesian dia takde sape nak ambik gambar dia... heheheheh....

Fello de Caminero said...

cheh... apa laa akak nie.. Tu gebu seperti roti yg dijual.. Hehe

Shafiq Mustapa said...

peh sudin. kem salam dia kalau pi sabah lagi.

Fello de Caminero said...

insyaAllah pik.. Nampaknya, awak warga manster pertama memberi respons pasal sudin...

kimping said...

jumpe jgk dgn pak lah yek. camne bole terjumpe bos? tak citer pon.

Fello de Caminero said...

eh?? tak cite ke?? Kan ke dah dpt souvenir dari en dolah kita tu...