Friday, February 3, 2012

Akmal Rizal @ arenawafiy

Salam semua,

Bertemu lagi.. Kebelakangan nie, penulis asyik jumpa selebriti jek. Hahah... Baru jek arituh penulis jumpa Nazmi Faiz Mansor, sebelum tu Afdlin Shauki, Betty Banafe pun ada, Azadan Rabbani pun pernah.... Dan baru baru ini, penulis telah bertemu dengan Akmal Rizal Ahmad Rakhli. Kenal tak?? Cube tgk gambo bawah nie..

Dulu, dia main untuk team Kedah. Dia menjadi antara pemain Malaysia yang terawal main kat luar negara. Dia berkelana ke Perancis untuk bermain dengan RC Strasbourg dan juga FC Haguenau. Akmal pergi kesana berdua dengan Juzaili Samion kalau tak silap.

Baru baru nie, penulis ada Bengkel di Melaka. Masa tu lah jumpa akmal nie. Sekarang nie dia main untuk team Perak. Tu yang dapat jumpa dia sebab player Perak tido satu level dengan penulis. Kebetulan pada minggu itu, Perak ada game jumpa Felda United kat Melaka. Keputusan nye, Perak menang 2-1. Jom layan gambo dengan akmal...

Ini mizi. Dia lah yang beria ria nak gambo dengan akmal. Heheh...

Nie plak gambo penulis. Akmal yang beria ria nak gambo dengan penulis sebab dia ingat penulis nie player malaysia. Hahahah..

Gambo player perak selepas latihan pagi dan hendak bersarapan....

Nie plak gambo jurulatih Perak, saudara Norizan Bakar alias Cikgu Jan. Apepun, penulis sangat respect sama cikgu jan kerana sangat ramah dan tidak sombong. Bilik dia betul betul di sebelah bilik penulis.

Ada satu pagi tu, waktu tengah sarapan, dia siap datang ke meja penulis dan tegur penulis. Memang sangat rendah diri orangnya. Bagus laa cikgu jan. Moga terus sukses dalam hidup. InsyaAllah...

OK, tu jek. Bubye...

4 comments:

Pida said...

Untung betul penulis ni asik jumpa orag terkenal je. lama-lama blog ni jadi blog retis. (Haa aku tulis retis lagi ni)

Fello de Caminero said...

akhirnya, kuar jugak comment pida pasal retis. Hahah..

zool said...

Penulis memang main utk Malaysia. acara main bawa telur dalam sudu.. ala yg game kumpulan Zero tu main.. hahaha

Fello de Caminero said...

ha'ah... yang kumpulan zero tu... Yang menangis nangis bila telurnya jatuh.