Tuesday, July 13, 2010

Spain vs Belanda

Salam semua,

Sorry lama x update. Rasanya, dah ramai tahu pasal final world cup. Spain lawan belanda. Dan dah ramai jugak yang tahu siapa pemenangnya.

Penulis secara peribadi, menyokong oranje. Tetapi memang berpendapat spain boleh menang kerana permainan mereka kebih solid. Cuma agak pelik apabila belanda tidak dihadiahkan corner kick apabila bola sepakan percuma sneijder terkena benteng spain. Dan dari goal kick itulah yang membawa kepada goal spain.. Hahha.. Bende dah lepas.. Tak yah citer laa. Belanda pun memang teruk. Main agak kasar. Robben plak dua kali 1 by 1. Tapi tak nak score. Secara peribadi, penulis tidak meminati robben kerana ke'tamak'kan nya. Dia bukan team player..

OK tutup cerita piala dunia. Nie nak cite skit. Masa sblm start piala dunia, ada jual baju murah murah untuk budak budak. Baju nie kira jersey pasukan yang bertanding di piala dunia. So, memandangkan penulis meminati belanda, penulis pun membelikan baju belanda untuk hadrami. Wafiy plak dah pandai memilih. So, dia nak spain. Tak kisah laa tu. Tapi, amazingly, rupanya, dua dua team nie yang pegi final. Hahah.. Kira nie lagi hebat dari sotong paul. Heheh..

So, masa hari final world cup tu, penulis memakaikan anak anak dengan baju itu. Hahah.. Ramai laa yang jeling jeling sambil jerit, sapa yang menang mlm nie.. Of course penulis jawab..... "ABANG LAWAN ADIK, MESTI ABANG MENANG"... Dan hasilnya.. tadda... Heheh.. (penulis kini setanding paul the octopus...)


Muka masuk final..

Nie kira sebelum game, memang friendly. Hehe. Dah game, berlambak kad kuning..

4 comments:

ww said...

hipotesis : penulis = sotong?

hehehehehehe......

Fello de Caminero said...

ww - bukan sama dengan, tapi lebih bagus..

ww said...

so, erm..apa nama sotong yang lebih bagus dari octopus tu..??? (so, penulis masih di dalam kategori sotong jugak)...hehehe

shahie_best said...

hadami comeyL..
wafiy pun..
penulis sotong xcomeyL