Friday, August 20, 2010

6 Ramadhan..

Salam semua,

Lama betol tak update. Penulis BZ. (hahah.. puasa pun bz..)

Tengok tajuk - 6 Ramadhan... Tapi hari nie dah lepas dah tarikh tu. Hahah.. Memang laa dah lepas. Saje je letak tajuk tu. Hahah.. Bukan bukan.. Sebenonye, 6 Ramadhan adalah tarikh pertemuan semula adam dan hawa... Eh salah salah. Tu lagu nasyid pertemuan nabi adam dan hawa di padang arafah.

OK nie betul punya. 6 Ramadhan merupakan anniversary penulis dengan isteri. Masa nie lah berjumpa balik dengan isteri penulis. Masa tu ada majlis berbuka puasa dengan kengkawan sekolah. Tu yang terjejak kasih dengan isteri. Masih ingat lagi waktu itu di shah alam.

Hahah.. Tak payah laa citer lelebih. Tapi 6 Ramadhan memang mencatat sejarah. Hari pertemuan semula dan jugak hari dimana isteri penulis tidak mahu penulis hantar dia balik rumah (masa bercinta dulu laa).. Hahah... Rahsia.. Rahsia..

Isteri penulis duduk kat seksyen 3 shah alam. Arituh weekend, penulis dan isteri ada pergi ke shah alam melihat keindahan shah alam. Lalu laa depan rumah dia. Sedih jek tengok rumah tu dah tak berpenghuni. Dulu meriah rumah nie. Yazilah Yazir (Shila), Kolej Kediaman UTHM pun dok kat umah nie tau.


Nie lah umah nye. Dah bersemak samun dah. Ada papan tanda untuk dijual pun..

Pegi shah alam, mesti singgah sini.. Heheh... Seksyen 7. Jalan 7 / 7. Isteri penulis memang suka nombor 7.

OK tu jek. Apapun, nak wish happy anniversary pada isteri.

Bye.

10 comments:

Keyboard menaip said...

Happy Anniversary kepada penulis dan isteri. Tahiah. Smoga berbahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat. DANNNN.... jangan biarkan diri anda diselubungi misteri... rumah tu mcm misteri je...

Keyboard menaip said...

silap taip... TAHNIAH

Fello de Caminero said...

Terima kasih akak.. Tu anniversary jumpa. Anniversary tunang lain plak. Anniversary kawen pun lain jugak. Hahah..

yazilahyazir said...

heheheh...salam bang..
aik, skit je sebut nama saya...hahha...sedihkan, bila umah tu dah jd mcm tu...rumah yg meninggalkan banyak kenangan..hahahha
apapun, hepi aniverseri buat abg n kak wawa...bila saya nak dpt anak sedara lagi?...ahaks...

p/s: bang, bisikan dari...

Fello de Caminero said...

yazilahyazir - TANAH !!!!!

ww said...

thanks kak keyboard n shila.happy anniversary on our attachment.kelakor...kelakor....berkat ramadhan kami bersatu semula..huhu..karat..karat..sempat bawa wafiy masuk masa dia baby, hadrami tak sempt nmpknya...ada rezeki dia tgk dr luar je la nie.duk rumah ni best sbnbrya...kan shila....huhuh....Amboi..anak sedara konon eh...anak sendiri la....apa lagi...??

Fello de Caminero said...

best ke dok umah nie?? Yang ingat, angkat beras jek. Hahah..

ww said...

kembara fello : si plywood yg lambung beras (shila kata la kan...)

shahie_best said...

oho..ni ke rumah yg tuuuut..~
seramseram

Fello de Caminero said...

tuuuuttt....