Thursday, April 1, 2010

Nostalgia - KM 137.1

Salam semua,

Entri kali ini, penulis ingin berkongsi kisah lama yang telah membawa perubahan besar dalam kehidupan penulis. (tak perlu lah penulis nyatakan, apa yang berubah. Cukup sekadar menyatakan bahawa kejadian ini benar benar mengubah hala tuju penulis...)

Apa?? Tak paham?? Heheh.. Mestila tak paham. Penulis belum start story in the morning glory lagi.... OK lah.. Kejadian yang dimaksudkan adalah kemalangan ngeri di KM 137.1 Lebuhraya Utara Selatan menghala ke Kuala Lumpur. Waktu itu, penulis dalam perjalanan pulang ke Petaling Jaya. (ketika itu, penulis bekerja di Telekom Kelana Jaya).

Kronologi kemalangan, rasanya ramai yg dah tahu. Biarlah penulis kongsikan pula gambar - gambar eksklusif yang belum disiarkan dimana mana dada akhbar sebelum ini. Gambar ini eksklusif di arenawafiy.blogspot.

Enjoy....

Nie gambo penulis di dalam Wad di hospital Muar. Penulis telah patah tulang belakang "Lumbar 1". Kesannya sekarang, penulis tak boleh diri terlalu lama atau duduk terlalu lama..

Nie gambo 1st time penulis berjalan selepas kuo spital. Sebelum tu hanya baring, dan duduk kerusi roda. Masa 1st time jalan nie, rasa mcm tulang pinggang tu berlaga laga..

Nie la kereta yang accidenttoronto tu.. Bumbung kereta telah "rata" kerana terseret selepas terbalik... (Jangan terpedaya dengan tongkat dilla sebab dia mmg dah accident sebelum tu. Masa accident dengan penulis, dia yang paling takde apa apa. Tak kena tahan wad pun. Penulis yang teruk, patah tulang belakang, manakala wahidah paling teruk kerana tengkorak retak, ligamen peha koyak, bahu terlepas dan tulang "ring" area bawah pinggang patah 6....

Nie la tempat kejadian . KM 137.1. Sekarang nie bila lalu situ, still teringat lagi....

Nie la org yang membantu penulis pada malam tu. Dia yang bawak penulis ke hospital dan call mak abah. Nama orang nie, En Jamal. Menurut beliau, kemalangan area situ memang SANGAT kerap, terutama dari KM 120 hingga KM 160..

Apapun, bersyukur sangat semua selamat. Kerana jika dilihat keadaan kereta tu, rasanya dah tak jumpa dah 3 org mangsa kemalangan nie.. Hehe. Terima kasih en jamal yang membantu kami.

Kepada pembaca / pengkomen, berhati hati dijalanraya kerana hidung anda sumbat... Hehe..

*paham tak hidung sumbat tu?? Malang tak berbau lah...

11 comments:

Anik said...

Citelah macam mana tragedi ni berlaku.. nak tau gak... he3 sibuk je yek...

Penulis blog ni sekarang tengah menyayi... sampai ke jiran sebelah..tu hujan lom berenti lagi tu...

m@ziEsak@ said...

tgh layan perasaan tu kak....

patutlah hr ni ujan awal sikit... he3...

Keyboard menaip said...

jaga kesihatan anda.

Keyboard menaip said...

jaga kesihatan anda, penulis...

Fello de Caminero said...

anik - ewah ewah. Hujan konon. Mmg dah hujan tau.. Emm nak tau kronologi ke?? Nanti laa sesenang saya citer kat bilik akak. Citer sini panjang sgt nanti...

m@ziesak@ - layan, jgn tak layan..

keyboard - terima kasih...

Anonymous said...

erm..gambo org yg paling teruk ceera takde lak ek...maklumla...takde kamera masa tu...simpan dalam kenangan jek la...hehehhehe

shahie_best said...

gambo shahira yg masuk dlm kete tu xde ek?the only one yg bole masuk utk amek geran etc dlm kete tu..masa masuk pun rasa semacam tao..hukhuk..

shahie_best said...

pastu nk cite kat semua, time abg xbole jln tu, shahira la yg tlg abg pkai sua..hahaha ;p
btw abg, tulang 'ring' tu nama nye pelvic bone

Fello de Caminero said...

eh ada ke?? Mcm boleh pakai sendirik jek.. Hahah

Muhammad Safie said...

Dulu pernah gak eksident kete kat highway..langgar tembok tepi..terseret..tapi nasib baik xpape..cume kete je hancur...

aLiSh said...

jap ni hip hop ke grunge masa ni :P