Thursday, March 11, 2010

Happy Birthday To You..

Salam semua...

Happy birthday utk sapa?? Hmm mesti pelik kan?? Sapa aje yg punya birthday?? Semua dah lepas...

Heheh.. Actually, nie kira belated birthday utk wafiy and hadrami. Si shahirah laa yg beria ria sgt nak buat. Mak bapak wafiy n hadrami biasa biasa jek. Agaknya, sebab shahirah dah belikan birthday present utk diorang. So, buat laa majlis sikit utk meraikan kedua-dua anak sedara kesayangan diorang tu.

Untuk pengetahuan semua, birhday wafiy dah lepas lama dah. 10 Julai.. (Hello Dr. M....) Birthday hadrami pulak 30 December... Walaupun, jaraknya jauh, tapi kitorang sambut sekali jek terus. Jimat sikit ek?? Heheh...

OK, terus terang, majlis nie mmg totally under shahirah. (mungkin mak, abah, dilla n wahidah ada involve skit skit).. Even tukang beli kek pun, shahirah yg buat... Majlis kecik kecik jek. Jemput ende-ende, ami-ami dan keluarga mereka.. (Tau tak ende dan ami tu apa?? Tak tau, tanya...)

OK, lets enjoy the picturesss..


Nie kek wafiy. Ada plak spiderman.. Hehe.. Berapa RM?? Tanya shahirah..

Ni kek hadrami.. Ada cartoon cartoon... Pun tanya shahirah jugak kalau nak tau berapa RM??

Birthday boys dengan ibu mereka tgh potong kek...

Surprise surprise..... Rupanya ada surprise untuk penulis. Kejutan telah dirancang oleh isteri penulis bersama shahirah untuk membelikan 1 lagi kek khas untuk penulis. Maklumlah, sambut birthday hadrami 30 december, so, tak sah kalau tak ingat sekali birthday penulis yang sehari selepas tu. Heheh... Tapi memang surprise gila. Penulis tak tau langsung. Pandai diorang cover line... Apa lagi, semangat betul ambik gambo masa tu. Semua soh masukkan dalam blog. Tapi baru laa nie, dapat upload. Hehehe..

Penulis sekeluarga tgh potong kek... (clap clap clap...)

Nie lah 2 budak yg diraikan... Kiri kanan mereka, ada hadiah mereka.. (Penulis x dpt hadiah plak.. Hehhe..) Masa nie, penulis teringat zaman kecik kecik dulu, dimana dalam family besar syed alwee, penulis dan adik penulis (dilla - 30 december) yang selalu sambut birthday berdua. Maklumlah, birthday selang sehari. So majlisnye biasa digabungkan pada 30 hb malam... Heheh. Teringat plak zaman kecik kecik dulu...

So, untuk melepas gian, penulis dan dilla pun ambik gambo.. Konon konon birthday kitorang. Hahah.... Nie idea dilla. Hehhe.. (siap dengan hadih sekali tu...)

Dan inilah dia keluarga penulis bersama hadiah anak anak. Terima kasih kepada semua yang beri hadiah. Baju kami sekeluarga pada hari itu, ditaja oleh Sabah Borneo Cotton Tee. Terima kasih semua.

11 comments:

wahida said...

terima kasih kpd semua yg membantu menjayakan dan memeriahkan majlis....hadiah hadrami dah ada....hadiah wafiy lom lagi....tak sempat2....heheh

Anonymous said...

majlis sambutan tu wat kat ne?

Ami tu pakcik ey? ende apa plak? perkataan pjgnya ape?

bambino said...

anonymous : ami = uncle.
ende (mmg tu je word dia) = aunty

oit x aci la aku x de bday cake! hehehe ; )

Fello de Caminero said...

anonymous - pakai laa nick betol skit...Heheh..

Majlis tu buat kat rumah bapak mertua isteri penulis..

Ami dan Ende?? Emm bambino dah jawab..

cik EPAL said...

happy birthdayyyyy kepada yang sambut birthday. bulan ni ramai sambut birthday :)

Fello de Caminero said...

wah... cik epal leave comment...

TQ cik epal...

zool said...

Tak pernah de aku sambut birthday ni..
lebih2 pun makan mamee sebungkus atau belanja KFC je.. huhuhuhuhuhu

Hami Asraff said...

Salam ziarah. Hepy besday juga! :)

Fello de Caminero said...

Hami Asraff - TQ visit and leave comment... Semoga sukses selalu.

shahie_best said...

ni upload cite pada date 11 march sebagai tanda apa ye? *ehem2..buat tanya sikit.. ;p
btw, ende tu bkn singkatan dr bonda ke?

Fello de Caminero said...

Appa laa.. Ende bukan singkatan bonda. Ende tu opposite kepada ami... hehe