Wednesday, March 10, 2010

Kek Lapis Dayang Salhah

Salam semua, ini adalah lanjutan dari post sebelum nie..

Nak tau kitorang seberang kemana?? Hmm kitorang pergi ke....

Nie kira trademark kat sarawak laa.. Hmm ada byk tempat jual kek lapis nie. Tapi yg paling popular ialah kek lapis dayang salhah. Siap ada website sendiri tau. Nak tau lebih lanjut, klik sini. (Hmm pihak pengurusan dayang salhah kena bagi komisyen nie, sebab arenawafiy dah promo web diorang... ) Heheh..

Secara peribadi, penulis merasakan kek lapis sarawak nie memang sedap laa. Tapi takde laa sesedap seperti yg digembar gemburkan. Dia kira sedap yg biasa-biasa jek. Cuma dia byk pilihan dan cantik. Tu yg superb tuh... Dari sudut rasa, memang ok. Tapi bukan laa sedap yg gila gila punya sedap. Rasanya, kek lapis asam manis maktok lagi sedap. (mungkin sebab dah biasa disogokkan dari kecik... hehe..) However, tekak masing masing... so masing masing punya citarasa...

Nie antara kek lapis yang ada.. Selamat menjamu mata... Heheh

Sarena dan Gee tgh menge'test' setiap kuih yg ada. Test sampai kenyang diorang nie.. Tu tgh isi form nak bungkus.. (bebudak ofc byk kirim diorang...)

Nie bukan adik beradik BSKL.. Nie adalah Dayang Salhah Kek Lapis punya pintu masuk. Heheh

Kedua kedua pemborong kek lapis tersenyum puas sesudah membelek dan mengenyangkan diri dengan merasa dan menjamah kek lapis yg disediakan...

Rumah belakang tu laa tempat diorang berniaga dan membuat kek lapis... Bagus diorang nie semua. Jadi usahawan berjaya..

Nampaknya, tempat nie dah berubah. Dulu, masa dtg, boleh masuk tempat dia masak semua. Tapi kini, rumah tu mcm dah renovate skit. So ada lain skit laa..

OK semua, jumpa lagi..

13 comments:

kimping said...

kalo la sy y ader kt sane.. maunye melantak sume kek yg ader. hajat dihati igin merasa

kenwooi said...

kek lapis.. always get them from pasar malam =D

Fello de Caminero said...

kimping - hish .. mau kena marah dengan tokeikedai. Heheh

kenwooi - pasar malam??? Pasar malam mana?? Pasar malam sarawak or semenanjung?? Or pasar malam leeds?? Hehehe..

m@ziEsak@ said...

kimping : mmmg semua jenis yang ada atas meja tu kitorg raser... sampai org yg dtg kendian pun dah balik... kitorg pun tak abis raser lg.... sambil merasa sambil isi form.. tp mmg terasa kenyang ler even cumer merasa... he3...

sampai ader org tu buat muka boring sbb kitorg tak abis2 lg... :D

Keyboard menaip said...

Takpe... ngan alasan baby yang nak rasa...
Kek lapis punya pasal, sg sarawak sanggup direntasi... korang bg tak pakcik sampan tu sehiris dua kek tu...

Fello de Caminero said...

keyboard - akak nie.. Tak baik tau cakap baby nak rasa. Dah mak nye yg nak, jual nama baby plak..

m@ziEsak@ - sapa yg buat muka boring tu gee?? Heheh

shahie_best said...

kalau tnye mim,
mesti mim ckp kek lapis asam manis yg shira buat lg best... ;p

Fello de Caminero said...

tu mesti time tgh puasa.. Semua kek sedap..

Anonymous said...

aku g cini duk kat hall dye makan kek yg dah depan mate sedap der....

Fello de Caminero said...

melantak.... jgn x lantak...

dayang said...

saya mewakili KLDS....tkasih atas komen yg baik2 belaka...hihihi.... anda semua dijemput dtg ke kedai kami jika berkunjung ke Sarawak. Pemberian percuma sebiji kek bagi setiap pembelian 10 biji (kalau nak test kek sampai kenyang pun boleh.....)

Fello de Caminero said...

Wah?? KLDS baca blog saya ke?? Terima kasih banyak banyak. Welcome to arenawafiy.

Anonymous said...

Salam...sy halimatun dr kl,utk niaga brapa sy blh ambik n harga mcmana?blh hubungi sy ditalian 016-3596609.tq