Monday, March 8, 2010

Sarawak... Sarawak.. Sarawak..

Salam semua...

Dah lama post nie kat dalam draft. Tapi tak jugak siap siap. Hehehe..

Nie semua gambau gambau masa meeting teknikal kat sarawak. Penulis pergi bersama puan sarena dan puan gee.... Nie kali ke 2 penulis pergi sarawak atas urusan kerja dengan UTHM. Enjoy the pictures...

Selamat Dtg Ke Sarawak. Hehehe.. Nie kat tepi jeti, seberang jalan hotel tempat kitorang menginap.

Sejurus sebelum naik sampan ke seberang. Gila takut nak naik sampan nie. Dah la takde life jacket. Pastu dalam gila sungai nie. Tak caya?? Tgk boat belakang tu. Boat mcm tu punya besar pun boleh parking sini, dah tentu air dalam giler. Tu tak masuk lagi cuak sebab teringatkan sungai sarawak ada bujang senang. Heheh...

Akhirnya, kami naik jugak. Sebagai satu satunya hero dari UTHM, penulis kena laa berani meyakinkan dua lagi pengapit tu. Hehhe.. Ni gambo penulis dalam sampan. Bank bapak penulis sponsor pelampung tau...

Nie gambo dari seberang sungai. Kelihatan hotel tempat kami menginap, Riverside Majectic di seberang sana...

Penulis dan Gee yang dah berani giler.. Heheh.. Buat pengetahuan semua, gee tu mengandung. Tu yg berat berlebihan kat sampan. Heheh..

Penulis tgh berangan buat kulit album...

Gee dan Sarena dalam boat. Nampak mcm berani jek?? Ke buat buat berani??

Penulis sesudah kembali menyeberang sungai. Di jeti inilah ada 3 orang "awek" punya dahsyat dressing turun dari atas tu. Pakai seluar punyala singkat... Memang dahsyat laa.. Penulis pun control macho jek masa bertembung. Bila selisih, "awek" tu cakap, "Wow, abang jacket" dengan garaunye... Uwekkkk.... Hahah.. nak tau awek tu??? Gee dan sarena... sila komen...

Gee tengah nak bayar tambang kat abg sampan. Cuba teka, berapa RM?? Hehehe.. Penulis yg hidup zaman 2010 nie rasa mcm kembali melihat cerita Pendekar Bujang Lapok bila diberitakan, tambangnya adalah 50sen sahaja. Ye.. diulangi, 50 sen... Amacam?? Murah gile tak??

Heheh..

Korang mesti nak tau, kitorang seberang sungai tu pegi mana kan?? Tunggu entri akan datang eh... Bubye...

13 comments:

m@ziEsak@ said...

kalau hero tak berani mmg kn kutuk ngan kitorang ler sampai akhirnya... he3...

Naik kapalterbang yg kat atas awan bley... takkan naik sampan tuk menyeberang yang tak sampai seminit tak berani... hati kena cekal beb... wakaka...

pasal awex tu... he3... nasib ko ler firus kena ushar... nasib baik keluar suara garau... kalau tak mau tersangkut agaknya hero uthm ni... he3... dressing 'seksa giller'.. ha3..

shahie_best said...

eh last year masa shira pergi kuching, tambangnya 40sen je.kalau penduduk situ, mmg bg 40sen je.kalau tnye kat empunya sampan, mmg dia ckp 50sen..tp seposen je pun kn beza..

Fello de Caminero said...

Hah?? 40 sen?? Lagi murah gile?? Heheh.. Tapi betul la... beza 10 sen ek.. Apa de hal...

m@ziEsak@ said...

10 sen pun kalau dah 100 orang.. pakcik tu dah untung rm10... itu kalau sehari... kalau 10 hari dah rm100... byk tu... bank pun berkira even 1 sen lg lah 10 sen... he3...

tp takperlah... kira sedekah jer kan... bukan selalu buat amal jariah pun....

penat pakcik tu dayung sampan...

Fello de Caminero said...

dayung konon... kan ke ada motor dia kat belakang tu..

kimping said...

kak gee ckp psl duit cam keje kat bank lak yee. hihihi

m@ziEsak@ said...

firus : ko ni firus... buat2 tak nampak udah ler...

kimping : pengaruh tempat kerja hubby ler ni... he3...

Fello de Caminero said...

ohh ye ke?? OK OK.. Buat buat tak nampak... Emm mesin kat blkg bot tu, replika jek sebenarnya.. Heheh

isteri&anak2 said...

bila nk bawak kami???

bambino said...

fello : awat ko dressing cm kt london? sejuk ek kuching tu??? huhu

Fello de Caminero said...

Sejuk beb... Hujan lebat...

Eh.. salah alasan... KRU beb... Heheh...

Anonymous said...

pirus wehhhh ko naek penambang pakcik ni gak???aku pun naek dgn dye...kebetulan der.hahahaha

Fello de Caminero said...

bagus laa kebetulan.. Hehehe.. Sape nie ek??