Tuesday, December 8, 2009

Ada Apa dengan Perak..

Salam semua,

Post kali ni khas utk org perak dan jugak yg nak ke perak.. Hehhe.... Pada yg expert pasal perak pun boleh menyampuk jugak...

Jom tgk apa yg best kat perak....

Nie antara tarikan terbaru kat perak..
The Lost World of Tambun.



Mee Rebus Ramli. (org kata top kat perak..)

Pinggan dan piring serta gelas kertas pun ada cop mee rebus ramli tu...

Hehehe... Actually, banyak lagi tempat menarik kat perak. Tapi nie yang aku sempat ambik gambo masa ada keje kat perak arituh.. Aku tau, mesti korang akan kata, mana kellie's castle, taman d.r, taman s.m.noor (ada lagi ke tempat ni??), air terjun tanjung rambutan, chepor, etc...

Apa lagi yag best?? Komen laa...

15 comments:

syed syamim al-shahab said...

lawat mane kat perak??..kat tambun je ke??..(selain gopeng la)

Fello de Caminero said...

dah tu.. mana lagi.. Pegi buat keje... Bukan holiday... Heheh

Anik said...

Banyak2 negeri yang tak sampai negeri perak lom sampai. hehehe

Fello de Caminero said...

Anik said "Banyak2 negeri yang tak sampai negeri perak lom sampai. hehehe"...

Byk byk negeri yg tak sampai atau byk byk negeri yg dah sampai... Heheh.. Apapun, perak best laa kak ani. Cariklaa time. Holiday kat sana.. Best wooo..

Anik said...

Memang banyak negeri lagi yang tak pergi. tol lah tu... akak kalau cuti panjng je.. tak de lain, balik kampung le... Itu lebih utama.

abil said...

sll dgn famly g taiping,teluk batik or kuala kangsar...
org perak ni cra ckp yg lain skit is the use of 'kome' utk ganti 'korang'...kalo yg pure btl tu jd kome mengkome pun ade gk..brape bnyk kome daa...

Fello de Caminero said...

Asyik kome (,) jek... Bila nak titik (.). Hahaha... Mesti ayat diorang tak habis habis... Sebab takde titik... asyik kome jek.. Apatah lagi tanda seruan dan tanda soal..

Fello de Caminero said...

kak ani... Betul tu, balik kampung lebih utama.. Kimsalam org besut. Terutama kat bukit keluang.. Heheh

anysnasution said...

Perak ni terkenal dengan batu kapur. Di Ipoh umpamanye gunung batu kapur dijadikan to'kong dan tempat tinggal. Sam Poh Tong is one of the limestone hills that is frequently visited by tourists, situated about 7 miles from Ipoh town (coming from KL).
It is a wonder actually how these people manage to dig through the hills, build steps, living quarters, ponds and many more. I had the oppurtunity of seeing a 100year old tortoise (so I was told by the caretaker). Well, you've got to see it to believe it. That coming from a Perakian.

Fello de Caminero said...

tu dia... org perak dah promote perak..

Mari ramai ramai bercuti ke perak..

anysnasution said...

ada lagi satu tmpt for the adventurous. Gua tempurung. mmg dekat gopeng. This is a guided tour. Tour yg dianjurkan ada bnyk package. jd fee nye pun berbeza lah. very informative and interesting. moh, ramei2 pegi perak.

Fello de Caminero said...

ate...??

aku said...

meh hadrami & wafiy g perak....hehehe.

tgk2 said...

ateee...kome ni suke benor dgan gue jeee...pegi lee gunung lang keerrr...dkt jln nk gi tasek..3 minit jer dr ipoh...lepas tu kome bole lee pegi kuala...mcm2 adeee....moh le tryyy

Fello de Caminero said...

TQ tgk2... Nice info...