Wednesday, December 30, 2009

Happy Birthday To Hadrami

Salam semua,

Maaf lama tak update. Bz yg amat. Penulis bz dengan proses kemasukan pelajar semester II sesi 2009/2010.

Dah pandai minum pakai straw


Gigi dah tumbuh 2



30 Disember 2009!! Hadrami 1 tahun. Ya... Genap setahun yang lalu, pada hari Selasa, pukul 8:40 pagi di hospital batu pahat, lahirlah seorang bayi seberat 3.4 kg yang diberi nama Syed Ahmad Hadrami Altamis.

Hari ini, bayi tersebut sudah menjangkau usia 1 tahun. Baru pagi tadi dia dapat injection MUMPS, measals dan rubella. (sorry, kalau salah eja). Alhamdulillah tak nangis. Muka toya jek dia masa kena inject tu. Hahah... Dan dia tak nangis sehingga sekarang, sewaktu penulis menyiapkan blog ini. (isteri penulis suruh tulis nie..)

Post kali ini juga mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Lahir kepada adik penulis, Sharifah Fadzilah, yang lahir pada 30/12/1981.

Malam tadi, adik penulis, Muzakkir menjadi orang pertama yang wish hadrami.

Berikut adalah senarai yg wish hadrami mengikut turutan.

1) Muzakkir - 12:00am 30/12/2009 - Epi bsday utk hdrami

2) Danial - 12:00am 30/12/2009 - Abg..ckap kat hadrami hepi beday..hehe

3) Ende Ijah - 7:29am 30/12/2009 - HAPPY BIRTHDAY UNTUK HADHRAMI. 1 TAHUN

4) Dilah - 9:14am 30/12/2009 - Happy birthday to hadrami.. Fr bday gal.. Haha

5) Syamim - 12:11pm 30/12/2009 - happy birthday to hadrami.. -from his ami- hehe..

Setakat nie, tu la 5 org yg dah wish...

Hmm sape lagi lahir hari nie ek?? Oh ya, rakan satu pejabat, Lili Mariati binti Samut juga lahir pada hari ini. Selamat hari lahir ye...

Emm dalam kosmo hari ini ada tertulis, selebriti yg lahir pada 30/12 adalah tiger woods, pada 1975....

So ada sesapa lagi yang sama tarikh lahir?? Atau yg nak wish hadrami, sila lah komen...

19 comments:

Anik said...

Selamat Hari Lahir Hadrami. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan. Amin.

Nanti masa aktiviti PPA nanti kita ambil gambar ank2 2008 PPA. Ramaikan..?he3

Keyboard menaip said...

HAPPY BIRTHDAY TO HADRAMI. Semoga sentiasa memperoleh keberkatan dan kebahagian di samping keluarga yang dikasihi.

Selamat hari lahir juga kepada sesiapa yang akan menyambutnya esok (31 Disember 2009). Semoga beroleh kejayaan yang berpanjangan. Orang lain dah nak naik tahun, tpi kesian dia baru nak sambut birthday...

Keyboard menaip said...

Sori, luar dr tajuk. Sbnrnya nak tanya istri penulis soalan ni. Buka FB, ternampak gambar kwn ida si ARY (arbakyah ramly). Kenal dia tapi lupa dia batch mana. Perasan macam dia dok seroja gak dulu. Roomate member akak. Cerita skit ttg dia ni. Skrg keje mana?

bambino said...

dear fello

thanks 4 ur birthday wish yesterday..
just wondering, hadrami kna injek rubella? thought dat 1 for gals jer?
anyway happy birthday to u too....
1 year wiser!
hope u'll be stronger n richer!
amin!

loves,
dilla di baggio (haa nk jugak!)

shahie_best said...

shahira da wish hadrami kat fb la...datz count too kan?
btw, happy burfday abg...!

Fello de Caminero said...

Tambahan - Makcik ros ada wish to hadrami malam tadi pukul 8:15 malam. Dia sms
"Epi bday utk drami ari ni. Kami akan g anta tona esok"

Pastu dalam pukul 10, mak pun ada call utk wish hadrami.

TQ semua..

bambino said...

these are the list of famous celeb born on 30 dec:
1. kristin kreuk
2. tiger woods
3. jamiroquai
4. laila ali
5. davy jones (aku ingat kapten davy jones slm pirates of carribean..rupanya he's an actor / singer of the band call the monkees)
6. ben johnson!
7. del shannon

Fello de Caminero said...

Keyboard menaip - org yg lahir arini lambat tua.. Hehehe..

bambino said...

fello for ur record, listing of those who born on 31 dec plak:
1. anthony hopkins
2. val kilmer
3. donna summer
4. gong li
5. john denver
6. joey mcintyre (NKOTB)
7. ni paling ko suke: sir alex ferguson!

haha enjoy ur day!

Fello de Caminero said...

hah??????? TIDAK!!!!! Aku tak boleh terima Sir Alex Ferguson (SAF)lahir sama date dengan aku...

Tapi kan..SAF dengan SMF. Kira tak jauh laa tu. Heheh.. Pasni sokong red devil plak...

Bambino - As u know, giggs main utk MU. Idol tu... Mana poster aku?? Hahahah..

bambino said...

ntah mana aku ltak poster beso tuh!
kalo jumpe balik aku bg la!
so kompim ek ko sokong mu aps nih!
bole la geng ngn pak nan! hahaha

ps: bila nk upload cite 31 dec plak????

Fello de Caminero said...

hehe... nie tgh draft laa nie.. OK jumpa utk next post...

Eh, from blog aku nie, ada link blog syamim tau. Rerajin laa visit jugak.

ibuhadrami said...

HOLLA..bnyknyer news
keyboard menaip: yup.kak bakyah.dia dok CK dulu dgn sy.nnt sy suggest to add eh.
hepi besday utk anakku sayang!!
bambino : yup..sbb punca penyakit atau ketidaksempurnaan genetik bkn hanya bergantung kpd kekuatan female, tetapi jgk male.heheh
shahira_best :yup..akk da baca wish awak.counted latue....
ramai jg rakan2 yg turut wish hadrami n SMF
bilalah nk sambut BESTday ni..sibuk jek...(apapun anakanda wafiy ttp ibu sayang dan tak lupa)

isterifirus said...

YG NI SPECIAL ALLOCATION OF SPEECH :
SELAMAT HARI LAHIR BUAT SYED MOHAMMAD FIRUS (31 DIS 1978)
BAHAGIA MENJADI ISTERI DAN MELAHIRKAN ANAK-ANAK ANDA/KITA
HEHEHEHEH...
COUNTDOWN UNTUK AZAM TAHUN BARU KITA YA
LUV U!!!!

ipardilla said...

ni untuk adik ipar lak - DILL
(ni yg payah takde blog sendiri ni...numpang jek)
SELAMAT HARI LAHIR DILL
BNYK DOA UNTUK AWAK NI..TP SEMUANYA MMG DOA BAIK-BAIK BELAKA.

LOTS OF LUV FRM ME.

bambino said...

fello : aku suggest wat post utk famous person yg lahir on date famaily bday..
aku dh ader a few yg aku tgk td...
tp of cz la yg paling glamer on 30 dec n 31 dec...
hahaha...

ipardilla: tq for ur prayers!

ibuwafiy said...

setuju; che det lahir 10 julai as wafiy. penulis jgn lupa masukkan eh.

Fello de Caminero said...

betol dil... yg paling glamour adalah 30 n 31 disember....

bambino said...

aku carik yg glam2 jer!
starting from the earliest ok:

11 march
1. Drogba
2. tun abd razak

21 may
1. Mr T (tHe A Team)

10 july
1. jessica simpson
2. jason orange (take that)

19 october
1. benjamin salisbury (the nanny)
2. michael gambon ( gandalf / prof dumbledore)

30 august
1. cameron diaz
2. warren buffett (3rd richest man in 2007 thru investment!)

2 november
1. shah rukh khan!
2. nelly (rapper)

12 november
1. anne hathaway
2. david schwimmer (friends)

3 december
1. julianne moore (CSI)
2. brendan fraser
3. ozzy osbourne
4. daniel bedingfield