Wednesday, December 23, 2009

Cuti Cuti M'sia

Salam semua...

Minggu lepas, cuti 3 hari straight. 18 - 20 Disember. So 19/12 tu, bercadang laa nak jenjalan dengan family. Plan asal nak gie dekat dekat jek. So, decide laa nak pegi melaka. Cita cita dihati nak naik malacca river cruise. Tapi.....

YA ALLAH, punya laaa ramai umat kat melaka. Jalan jam tak hingat. Hujan plak lagi... Memang sesak gile... Namun akhirnya, sampai jugak.. Alhamdulillah... Tapi......(tapi lagi..)

Malacca River Cruise tutup. Sebab hujan lebat, so air deras, dan paras air tinggi. Semua boat tidak dibenarkan belayar atas arahan jps. So, dengan hati yang hampa, kami pun mengambil keputusan untuk lepak lepak jek kat melaka. Tido hotel, dan mandi swimming pool jek. Kesian wafiy nak mandi pool.. Tapi...... (dan lagi)

Kat melaka semua hotel dah penuh. Bilik kat holiday inn yang rm 700+ pun dah takde.. Dari secikai cikai hotel sampai yg paling kelas, semua takde... So penulis sekeluarga mengambil tindakan drastik. Tido umah abah kat BUKIT JALIL.... Hahah.. So malam tu, kitorang shoot ke bukit jalil...

Hari ahadnye, penulis berhajat membawa anak anak ke aquaria klcc.. So dapatla menghiburkan hati anak anak.. Kat klcc nie pun boleh tahan ramai org. Tapi penulis redah jugak... Heheh..

Nak tgk gambo?? Skroll bawah..


Dalam mulut ikan..

Belut Elektrik.. jgn dekat, nanti kena karen..

Wafiy kalau ambik gambo, kemain nak bergaya..

Nyum nyum... gigi tak hengat...

Gambo nie macam ada story..

Beso gile ikan. Hampir sama beso dengan orang penyelam tu..


Ni sebenarnya, akuarium pertama dalam aquaria tu.
Nie adalah ikan piranha red belly. Nampak mcm tak ganas pun ek??

Gaya si anak bujang...

Nie dah kuo dah...
Saje je ambik gambo menara berkembar yg paling famous dalam dunia. Hehe.

Penat jugak jalan arituh. Tapi, happy dapat spend masa dengan family. Alhamdulillah, kami semua selamat sampai kerumah ayer hitam dengan jayanya..

Jumpa lagi....!!

14 comments:

anysnasution said...

wafiy ambik gambar muka semacam je...

Keyboard menaip said...

Nasib baik ada tempat nak stay. Lain kali kalau cuti2 pjg n cuti skolah mcm ni jgnlah meredah je. Mmg gerenti full.

apa crita disebalik gmbar yg 1 kat atas tu? Hehehhee... nyebok gak nak tau.

Anik said...

Ksiah kita lebih kurang je... Pengajarannya.... akak pun dah serik jalan time cuti sekolah ni... Sadis tau...

Fello de Caminero said...

Mak - Gambo yg mana yg muka wafiy semacam??

Keyboard Menaiip - Heheh.. Story?? Adelah...

Anik - Lain kali, booking awal awal...

aku said...

HAAAAAA...ni la dia...

Fello de Caminero said...

AKU - dah tunjuk wafiy ke gambonye??

ibnu al-shahab said...

rsenye gmbo wafiy plg bez..hehe

Fello de Caminero said...

wafiy gaya santai...

syed syamim al-shahab said...

wafiy best!!...cayalah wafiy..

Keyboard menaip said...

Time anak2 lum skolah lagi ni, better gi bercuti jln2 masa tak cuti skolah or cuti umum. Korban skit ambik cuti tahun. sbb jln2 lbh tenang n harga barang berpatutuan. tmpt penginapanpun banyak pilihan.

tp... kalau tak berlaku kejadiannya takde story lak nak crita. Kenangan seumur hidup...

shahie_best said...

comeyL je wafiy..
hehehehehe
eh hadrami pun

aku said...

keyboard menaip : saya setuju.kenelah korbankan cuti tahun utk anak2 dan famili.kalau nk pk bz..smpi mati pun bz...dalam kubur pun kene soal...bz la tuh..heheh

wafiy ni gaye kemain kalo bergambo.tp takdenyer nk senyum.

Fello de Caminero said...

cuti.. jangan tak cuti...

muLut bau LongkanG said...

cian dier.....nk sgt cruise sg melaka tuh...aper kata suh ahli kelab ppa lain vote p melaka ujung bulan nie...kwn bley jadik pengundi hantu......hehehehe